Raskaan konevuokrauksen edelläkävijä

Jokaisella koneurakoinnin tai maatalouden parissa työskentelevälle yritykselle tulee eteen tilanteita, joissa oma konekapasiteetti ei riitä, mutta uudenkaan koneen hankinta ei ole taloudellisesti järkevää. Rentin konevuokrauksen kautta pystyy järkevästi tasaamaan ruuhkahuippuja ja samalla kustannukset on helppo kartoittaa jo etukäteen, eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään. ”Meidän vuokrakoneemme ovat aina hyvin huollettuja ja myös vakuutukset ja määräaikaishuollot kuuluvat sopimuksiin mukaan. Vuokra-aika voidaan räätälöidä hyvin yksilöllisesti ja lisätarpeisiin pystytään reagoimaan nopeasti. Varakoneita saa aina tarvittaessa ja myös huoltoverkostomme toimii jo kautta maan. Huomionarvoista on tietenkin myös se, että vuokrakulut voidaan käyttää verotuksessa suoraan poistoihin”, korostaa Juha Leivo. Konevuokraus soveltuukin Leivon mukaan erinomaisesti varsinkin kasvuvaiheessa olevan yrityksen toimintaan, sillä sen kautta liikevaihtoa ja toimintaa saadaan kasvatettua hallitusti.

Rentin ammattitaitoinen henkilökunta
Rentin ammattitaitoinen henkilökunta osaa tarjota asiakkaille parhaat konevalinnat sekä toimivimmat tuotantoratkaisut. Juha Leivon (vas.) lisäksi Honkajoella asiakkaita palvelevat Pasi Mikkola, Lauri Jams, Teemu Hietaoja sekä Markus Lehtimäki.

Konevalikoimaa maarakennuksesta turvesoille

Rentin vuokrakonevalikoima on vuosien mittaan kasvanut kysynnän muokkaamana hyvin monipuoliseksi. Maarakennuspuoli on edelleen suurin ala ja Rentin rivistöstä on saatavilla kaivukoneita tonnin minikaivukoneista aina 30 tonnin raskaaseen sarjaan. Koneet saa juuri omiin työtehtäviin soveltuvina ja sopivan kokoluokan lisäksi koneen voi valita niin tela- tai pyöräversiona sekä lyhyt- tai pitkäperäisenä. Työtehtävien mukaan voi koneensa varustella myös tarvittavilla lisälaitteilla ja Rentin tarjontaan kuuluvat esimerkiksi kauhanpyörittäjät, iskuvasarat, kourat sekä kattava kauhavalikoima seulakauhat mukaan lukien. ”Tällä hetkellä eniten kysyntää on 14–20 tonnin kokoluokan koneilla ja meillä onkin mainio valikoima Hitachin huippukuntoisia yksilöitä vaativiinkin työtehtäviin. Työtehtävien laadukkuuden sekä tehokkuuden korostaminen on noussut tärkeäksi piirteeksi niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla ja meidän koneidemme korkean laadun kautta asiakkaamme pystyvät vastaamaan tiukimpiinkin kriteereihin”, jatkaa Leivo.

Traktorien kysyntä kasvanut

Aikoinaan Suomen maaseudulla oli vallalla perinne, jossa miltei jokainen kone piti omistaa itse. Onneksi tästä taloudellisesti lyhytnäköisestä periaatteesta on pikku hiljaa luovuttu ja suuntauduttu kohti järkevämpiä toimintamalleja. ”Meillä traktorien vuokraus alkoi toden teolla vuosikymmenen alussa ja suurimpia asiakkaitamme ovat olleet turveurakoitsijat sekä isot karjatilat, jotka kaipaavat voimaa esimerkiksi noukintavaunujen eteen. Traktorivuokrauksessa on havaittu järkeväksi myös maarakennuskonepuolella käytössä oleva konekumppanuuskonsepti, mikä takaa taloudellisesti parhaimman kokonaisratkaisun erityisesti pidemmissä, yli puolen vuoden vuokrauksissa”, kertoo Leivo.

Traktoripuolella Rentillä on tarjolla monipuolinen valikoima, sillä rivissä on kokoluokkia sadasta aina 250 hevosvoiman malleihin ja merkkitarjonnassa on ratkaisut niin Valtran, Case IH:n kuin New Hollandin ystäville. Myös traktoreihin on saatavilla lisälaitteita esimerkiksi urakointitehtäviin ja Leivo muistuttaa, että hyvien kansainvälisten kontaktiensa ansiosta Rentti tuo maahan traktoreita tilaustyönä erittäin sopivilla hinnoilla.

Kaivukoneiden lisäksi Rentin maarakennuspuolen kattavaan valikoimaan kuuluvat pyöräkuormaimet aina 13 tonnin kokoluokkaan saakka. Maarakennustöiden lisäksi kuormaimet voidaan kiinteistönhuoltotehtäviä varten helposti varustaa harjalaitteilla tai lumityöpaketeilla, johon kuuluvat esimerkiksi aura, hiekoitin tai lumikauha.

Rentin monipuolisuudesta kertoo lisäksi seulakalustotarjonta, jonka kautta työkohteeseen voi hankkia esimerkiksi laadukkaita McCloskey-seuloja, joiden tehokkuudesta kertoo 150 kuution tuntivauhti mullan seulonnassa. Lisäksi Rentin juuret ovat voimakkaasti turveurakoinnissa, joten onkin luonnollista, että myös turvesoille saa Rentiltä kaikki tehokkaaseen tuotantoon vaadittavat työlaitteet. Konevuokraamon valikoiman täydentävät laaja kurottaja- sekä pienkonevuokraus monipuolisiin työtehtäviin.

Rentti ammattilaisen konekumppani

Rentti on todellinen konevuokrauksen erikoisosaaja, sillä pitkäaikaisen kokemuksensa kautta yritys osaa räätälöidä kattavat kokonaisratkaisut jokaiseen konetarpeeseen. ”Me osaamme asettua asiakkaan asemaan ja pystymme suosittelemaan juuri hänelle parhaiten soveltuvia valintoja, jonka kautta asiakas voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa. Huolehdimme tarkoin myös omasta kehitystyöstämme ja viime aikoina olemmekin panostaneet murskauspuoleen ja Teemu Hietaojan teknisen ammattitaidon kautta pystymme tarjoamaan asiakkaille hyvin asiantuntevan käyttökoulutuksen esimerkiksi seulojen ja murskainten käyttöön ”, jatkaa Leivo.

Konevuokraamo Rentin toiminta on nopeasti kasvanut koko maan kattavaksi ja Lahdessa yrityksen toimintaa hoitaa Petteri Kivistö. ”Meillä on muutenkin koko ajan käynnissä kova panostus vuokraustoimintaan ja uusia tuoteryhmiä tulee mukaan jatkossa lisää. Toimintamme on osoittautunut hyvin onnistuneeksi ja uusia yhteistyökumppaneita mahtuisi hyvin mukaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulta sekä Oulun ja Turun alueelta”, vinkkaa Leivo.

Tapani Palo

www.rentti.com