Oy J-Trading Ab:n uusi aluevaltaus – Lakaisukoneenkin voi nyt vuokrata

Ympäristönhoitokoneiden vankka ammattilainen Oy J-Trading Ab aloittaa konevuokraustoimintaa, joka kattaa muun muassa lakaisukoneita ja ruohonleikkureita. Asiakkaille tarjotaan näin oiva apu ajoittaiseen hoitokonetarpeeseen ilman investointipakkoa.  JT Vuokrakoneen käytännön toimintaa pyörittää Vantaan korjaamon päällikkö Kimmo Nuutinen. Vuokrasektorin markkinoinnista vastaa George Gustafsson.

”Käynnistämme tätä konevuokraustoimintaa hiljalleen. Idea on itänyt jo pidemmän aikaa ja tarkoituksena on vuokrata kaikkia konetyyppejä, mitä meiltä löytyy. Ei tosin koko valikoimaa, vaan valikoiden. Alkuvaiheessa ainakin kuution ja kahden kuution lakaisukoneet ovat saatavilla. Tuore edustuksemme ovat ammattiluokan sauvaohjatut , amerikkalaiset Ferris-suurteholeikkurit ja myös niitä on liitetty vuokramallistoon.

Vankkarakenteiset ja pyöräjousituksella varustetut leikkurit ovat kuin tehty raakaan ammattikäyttöön karkeillakin alustoilla. Tähtäin on ehdottomasti uusien koneiden  lyhytaikaisessa vuokrauksessa, joka tasaa asiakkaan työhuippuja ja tarjoaa keinot hoitaa ajoittaiset työtehtävät järkevästi. Taidamme olla ensimmäinen yritys Suomessa, joka vuokraa lakaisukoneita”, tuumaa J-Tradingin toimitusjohtaja Ulf Juslin. Walkerin sauvaohjatut ammattitason sauvaohjatut ruohonleikkurit ovat  kuuluneet J-Tradingin tarjontaan jo aika kauan. Ferris täydentää tätä mallistoa ylöspäin.

Ferris on suojannut sauvaohjattujen leikkureidensa jousituksen useilla patenteilla. ”Walker on enemmänkin tasaisille ja hienoille alustoille tarkoitettu. Niitä on myyty perinteisesti esimerkiksi seurakunnille. Niiden ohjausjärjestelmä on myös herkempi koneen pomppimiselle. Nyt edustukseemme tulleilla Ferris-suurteholeikkureilla voidaan ajaa kovilla nopeuksilla epätasaisilla alustoilla ja juuri jousituksen avulla. Leikkuulaite ei haukkaa maahan ja pysyy aina vaakatasossa sekä leikkuukorkeus vakiona, vaikka jokin pyörä putoaa kuoppaan. Jousitus aikaan saa myös sen, että sauvoilla ohjaaminen rasittaa kuljettajaa vähemmän. Ferris on vakaa ja kevyt hallita. Sillä voidaan kevyesti leikata sellaista 18-20 kilometrin tuntinopeutta”, tiivistää George Gustafsson.

Vaakatasoleikkuri Ferriksessä on vakiona niin sanottu puolibio, joka pystyy pitkäänkin heinään. Lisäosilla saadaan täysin silppuava versio, joka ei sitten tosin enää sovellu pidemmälle kasvustolle.  Jousitusjärjestelmä sisältää runsaasti eri patentteja ja tehdas lupaa sille jopa neljän vuoden takuun. Työleveydet eri malleissa ovat välillä 1120-1830 millimetriä. Briggs & Stratton omistaa Ferriksen ja siinä lienee yksi syy, että bensiinimoottorien käyttö lisääntyy suurteholeikkureissakin. ”Suuntaus Euroopassa on jo bensiinikäyttöisiin hoitokoneisiin ja tulee varmasti lisääntymään meilläkin. Yksi syy on tietenkin bensiinin säilytettävyysongelmat sekä  erityisesti koneiden hankintahinta. Dieselkäyttöinen malli maksaa noin puolet enemmän kuin vastaava bensiinimoottorilla varustettu. Päästömääräysten tulevat kiristykset dieselmoottoreiden pienemmässä päässäkin edesauttaa bensiiniin siirtymistä”, povaa Gustafsson.

Uusissa B&S -moottoreissa öljynvaihtoväli on kyetty nostamaan jo 500 tuntiin. Myös kulutusta niissäkin on pystytty typistämään aiempaan verrattuna. Ferriksen suurimmat mallit ovat dieselmoottorilla varustettuja, mutta pienemmässä ja kevyemmässä päässä B&S -bensiinimoottorit ovat laajalti käytössä.

Toinen uusi edustus on J-Tradingin maahantuonnissa ja yksinmyynnissä oleva Müthing. Saksalaisvalmistaja tekee laajan valikoiman erilaisia kelamurskaimia. Työleveyksiä on saatavana 0,8 metristä aina 6,7 metriin saakka.Tuoteperheeseen kuuluu niin eteen, taakse ja sivulle asennettavia murskainmalleja sekä myös hydraulimoottorilla varustettuja.

J-Trading teki viime tilikaudella historiansa parhaan tuloksen. Konekauppa ja siihen  liittyvät toiminnot keräsivät 12,4 miljoonan liikevaihdon. Tällä hetkellä sisarukset Heidi Johansson sekä Stig ja Ulf Juslin työllistävät perheyhtiössään 31 henkilöä. Heidän mukaansa tämäkin kuluva tilikausi menee edellisen vauhdissa ja tavoite liikevaihdon suhteen on samalla tasolla. Tilauskanta tosin on hieman suurempi nyt kuin vuosi sitten samaan aikaan. Ympäristönhoito ei kulje suhdanteiden mukana niin voimakkaasti kuin esimerkiksi rakentaminen. Rakennettu infraympäristö vaatii hoitoa ja kunnostusta tauotta.