Logistiikka-Kuljetus -messut kokoaa alan Helsinkiin

Kesäkuussa logistiikka- ja kuljetusala kokoontuu Suomen suurimmille Logistiikka-Kuljetus -messuille 11. – 13.6.2015 Messukeskukseen Helsinkiin.  Kaikki messujen osa-alueet; kuljetus, sisälogistiikka ja logistiikkapalvelujen tarjoajat, ovat messuilla mukana kattavasti. Uutena tuotekokonaisuutena on älylogistiikka.  Logistiikka-Kuljetus -messuille osallistuu yli 250 yritystä. Messukeskuksen viisi hallia ja ulkoalueet ovat tapahtuman käytössä.

Kaikki merkittävimmät kuorma- ja pakettiautomerkit osallistuvat messuille mm. Volvo, DAF, MAN, Scania, Mercedes-Benz, Renault ja Iveco sekä suomalainen Sisu.  Mukana ovat myös keskeisimmät suomalaiset perävaunu- ja päällirakennevalmistajat mm. Fokor, Jyki, ja Vak sekä useita kansainvälisiä yrityksiä Italiasta, Ranskasta, Ruotsista. Perävaunuja ja päällirakenteita esittelee 40 yritystä. Trukkien maahantuojat ovat lähteneet mukaan messuille isosti ja kaikki merkittävimmät trukkimerkit mm Konecranes, Toyota ja Kalmar ovat nähtävissä messuilla. Halliin rakennetaan myös koeajoalue trukeille.

”Älylogistiikan teema-alueelle rakennetaan tie, jonka varrella logistiikan ja kuljetuksen älykkäitä ratkaisuja. Alueella tuotteitaan tai palveluitaan esittelevät 15 yritystä ja nähtävillä on muun muassa 3d tulostusta, autoteollisuuden viimeisintä teknologiaa, erilaisia ICT-ratkaisuja tuotantoautoihin ja logistiikkaan”, kertoo myyntipäällikkö Vainio. Logistiikkapalveluja messulla esittelevät kotimaiset ja kansainväliset toimijat.

”Tapahtumasta tulee erittäin kattava ja koko ala on mukana aktiivisesti tapahtuman kehittämisessä. Logistiikka-Kuljetus-messujen näyttelytilan myynti on edelleen käynnissä, joten vielä mahtuu mukaan. Ulkoalue oli jo hetkittäin loppuunmyyty, mutta olemme nyt saaneet lisää ulkotilaa käyttöömme”, kertoo Jori Vainio Messukeskuksesta. ”Yrityksillä on esiteltävänä paljon uutuuksia ja ovat innolla mukana tapahtumassa. Kattava tarjonta tuo alan ammattilaiset sankoin joukoin messuille”, uskoo Vainio.  Tapahtuman yhteydessä järjestetään torstaina 11.6. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n iltatilaisuus ja  lauantaina 13.6. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n liittokokous.

Puunkuormauksen Suomen mestaruus ratkeaa

Vuoden 2015 Puunkuormauksen Suomen mestaruus ratkotaan Logistiikka-Kuljetus-messujen ulkoalueella perjantaina 12.6. klo 15 alkaen. Loppukilpailuun osallistuvat alkukilpailuissa valitut viisi lääninmestaria ja heidän haastajikseen tulevat seuraavat seitsemän nopeinta. Loppukilpailun yhteydessä ilmoitetaan myös ikämies- ja naistensarjojen voittajat, jotka valikoituvat alkukilpailujen tulosten perusteella.

Alkukilpailut käydään alkuvuoden aikana 27 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Viime vuonna alkukilpailuihin osallistui 1067 kilpailijaa. Puunkuormauksessa kilpaillaan tukkikuorman kuormaamisessa puutavara-autoon. Paremmuuden ratkaisee tehtävään käytetty aika ja kuormaamisen virheettömyys. Kilpailu on erittäin suosittu ja kilpailukierros on järjestetty vuodesta 1986 alkaen. Kilpailukiertueen pääjärjestäjinä olivat Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, Cargotec Finland Oy ja Veho Hyötyajoneuvot.

Ala kokoontuu rekkafestareille perjantaina

Logistiikka-Kuljetus-messuilla on kaikille kävijöille ja alan yrityksille avoin maksullinen (29/39 e) iltatilaisuus perjantaina 12.6. klo 19-22. Rekkafestarit kokoavat silloin porukat yhteen viihtymään ja tapaamaan muita alan ammattilaisia. Rekkafestareiden pääesiintyjä on Arttu Wiskari. ”Iltatilaisuus tahdotaan järjestää, sillä siihen on tilausta. Logistiikka-Kuljetus-messut kokoaa Helsinkiin alan ammattilaisia kautta Suomen ja monet kävijät jäävät Helsinkiin myös yöksi. Messut tarjoaa monenlaisia foorumeja kasvokkain kohtaamisille”, kertoo Vainio.

Yhteistyössä alan toimijoiden kanssa

Logistiikka-Kuljetus -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11. – 13.6.2015 nyt 10. kertaa. Messukeskus järjestää tapahtuman Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n toimeksiannosta yhteistyössä Autotuojien ja Teknologiateollisuuden Perävaunut ja päällirakenteet -toimialaryhmän kanssa.
Messut ovat avoinna:

to-pe 11. -12.6.2015 klo 10-18

ja la 13.6.2015 klo 9-16.

Kävijärekisteröinti avattu alan ammattilaisille

Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille veloituksetta ennakkoon www.logexpo.fi ja tulostaa sisäänpääsyyn oikeuttavan rintakortin. Rekisteröityminen on mahdollista myös tapahtuman aikana Messukeskuksen sisäänkäynneillä. #logexpo

logexpo.fi