Koneita MikaRentiltä

MikaRentin vuokrakonevalikoima on muodostunut pääasiassa maarakentamisen ympärille. Pelkkiä varsinaisia maarakennuskoneita valikoima ei ole, vaan se käsittää paljon maarakentamisen ohessa tarvittavaa kone- ja laitekantaa. Valikoimassa on nimittäin esimerkiksi erilaisia koneita ja laitteita betonitöihin ja se puoli onkin yksi laajeneva sektori erityisesti Betonikoneet.com-yhtiön kanssa tehtävän yhteistyön kautta.

MikaRent muutti vuodenvaihteessa RealParkiin Lempäälään. Uusi sijainti on entistä keskeisemmällä paikalla, mikä on luonut uutta kysyntää. Siihen on vastattu kasvattamalla vuokrakoneiden valikoimaa. Konevalikoima on rakentunut maarakentamisen ympärille käsittäen käsityökalujen lisäksi muun muassa kaivukoneita 17 tonniin asti, pyöräkuormaajia ja kurottajia. Näihin on lisäksi tarjolla laaja valikoima työlaitteita. ”Taustamme on viher- ja maarakentamisessa. Kokemuksen kautta osaamme valita vuokrauskalustoomme sellaisia koneita ja niihin lisälaitteita, että työ käy kätevästi”, esittelee Miika-Matti Silván MikaRentiltä. ”Ennakointi on tänä päivänä huonoa. Sen takia vuokrakone tarvitaan nopeasti. Se taas johtaa siihen, että meilläkin on useita samanlaisia laitteita rivissä, jotta tarvitsijoille saadaan työkoneet käyttöön silloin, kun niitä tarvitaan.”

Yhtenä uutena tuotealueena MikaRent aloitti keväällä Stihl- ja Viking-tuotteiden myynnin ja huollon. Muutoinkin tilojen sen hyvin mahdollistaessa kaikkien koneiden huoltoon on panostettu palkkaamalla osaavaa huoltohenkilöstöä. Lisäksi huoltoasioissa palvelee jatkossa huoltoauto. ”Tänä päivänä asiakkaat vaativat palvelua, jonka myötä syntyy myös pitkiä asiakassuhteita entistä helpommin ja kattavammin”, perustelee Silván.

Betonilaitteitakin

Monesti maarakentamiseen etenkin pihatöissä kuuluu betonivaluja. Näistä ensimmäisinä tulivat tarjontaan tynnyrilätkät ja siitä tuotevalikoima on lähtenyt laajentumaan. Yksi mielenkiintoinen uusi tuote on laattajyrä, jossa on nylonpyörät mahdollistaen jyräyksen suoraan laattojen päältä. Uusimpia tuotteita tähän sortimenttiin ovat asfalttileikkurit ja sähkölätkät, jotka esiteltiin Mansen Mörinöillä. ”Sähkölätkät ovat monessa suhteessa käteviä, kun verkkovirtaa (valovirta) on saatavilla.Ne ovat päästöttömiä, joten niitä voidaan huoletta käyttää sisätiloissakin. Ne ovat myös suhteellisen kevyitä, joten niitä voidaan siirrellä ja nostella kohtuullisen helposti ihmisvoimin.”
”Asfalttileikkureita meillä on nyt kahta kokoa. Pieni sopii paikkaustöihin ja iso katutöihin. Lisäksi Stihlillä on mallistossaan kahta kokoa kivileikkuria, johon on saatavana työntövaunu. Sellaistakin on tarjolla vuokralle”, esittelee Silván.

Betonikoneet.com

MikaRentin betonilaitevalikoiman taustalla on pitkälle yhteistyö Betonikoneet.com:n kanssa. Sen taustalla on Betonilattiat Peltonen Oy, joka on urakoinut betonilattioiden tekoa 1980-luvun alusta alkaen. Edelleen se on yhtiön päätoimiala. Betonikonekauppa lähti liikkeelle neljä vuotta sitten, kun yhtiöön hankittiin omaan käyttöön betonikoneita, joita ei ollut tarjolla Suomen markkinoilla. ”Hyvät kokemukset työmailla saivat toiset urakoitsijat kyselemään, josko he heillekin hankkisivat näitä laitteita. Tästä toiminta laajeni nopeasti siihen muotoon, että toiminnalle perustettiin oma aputoiminimi”, kertoo Betonikoneet.com:n Esko Jussila, joka on hoitanut laitemyyntiä nyt pian nelisen vuotta.

”Nyt laitevalikoimamme on jo todella laaja kattaen oikeastaan kaikki koneet, jotka liippaavat jollakin tavalla betonitöitä, talonrakennuksesta maarakennukseen. Esimerkiksi tuotteisiimme kuuluu todella kattava valikoima timantti-/purkutöihin soveltuvia laitteita. Ja muitakin tuotteita, kuten liikuntasaumat, jotka ovat kiinnostaneet rakennusliikkeitä kovasti. Edustuksia on paljon kymmenistä eri maista. Olemme päässeet markkinoille ja kovaan kasvuun hyvien tuotteiden kautta. Tämän taustalla taas on, että meillä on itsellä alan toimintaa pitkällä kokemuksella ja testaamme kaikki myyntiin ottamamme laitteet ensin omissa töissämme. Myymistämme koneista onkin tullut erittäin vähän reklamaatioita.”

”Suurimmat asiakkaamme ovat konevuokraamoita. Emme kilpaile heidän kanssaan, sillä toimintaamme ei kuulu konevuokrausta. Päinvastoin teemme heidän kanssaan hyvää yhteistyötä saadaksemme mahdollisimman toimivan ja hyvin liikkuvan vuokrakonekannan. Juttu perustuu hyvään palveluun ja sen takia olemme panostaneet myös huoltoon ja varaosiin, joita saadaan tarvittaessa nopeasti ja koneet myös pysyvät tuotantokuntoisina pitkään. Meillä on myös paljon koneita ja varaosia varastossa nopeita toimituksia varten. Hyvä esimerkki on tämä yhteistyömme MikaRentin kanssa, joka on alkanut hyvin ja tulee kasvamaan ja tiivistymään entisestään”, uskoo Jussila.

www.mikarent.fi
www.betonikoneet.com